Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hírek 2010. Április

2010.04.25

 

  Hírek, érdekességek, aktuális témák

 

 

2010.04.25.

Az erdőket lehúzzuk a WC-n

http://image.hotdog.hu/_data/members2/830/1133830/images/0005614.jpeg

Világszerte naponta átlagban 270000 fát vágnak ki, és ennek mintegy tizedéből WC-papírt készítenek. Ez a mennyiség igen gyorsan növekszik, ahogy a fejlődő országokban egyre gyorsabban veszik át a nyugati életstílust, és egyre több lesz a korszerű szaniter berendezés, írja a World Watch magazin. 

 A környezetpusztítás szempontjából a WC-papír iránti folyamatosan növekvő kereslet nagyon fontos tényező, hiszen a papírgyáraknak a világ minden részén vannak erdőik, állítja a cikk szerzője, Noelle Robbins.

„A WC-papír, akár újrahasznosított papírból készül, akár az újonnan kivágott fákból, egyelőre a mindennapi élet része marad. A fogyasztók nevelése, az árképzés és a minőség alakítása, továbbá az újrahasznosított termékek marketingje mind segítheti azt, hogy a jövőben alternatívákat keressünk” – írja a World Watch magazin, amely számos nyomtatott újság példáját követve mostantól csak az interneten jelenik meg.

A Georgia Institute of Technology város- és régiótervezési professzora, Brian Stone azt javasolja a politikusoknak, hogy az üvegházgáz-kibocsátás csökkentése mellett az erdőkivágásokra, a földhasználat megváltozására, az urbanizáció problémájára keressenek megoldást, ha eredményt akarnak elérni a globális fölmelegedés lassításáért folyó küzdelemben.

"Az USA teljes területére vonatkoztatva, a felmelegedés megközelítőleg 50 %-a - ami 1950 óta következett be -, a földhasználat megváltozásának eredménye, amit főként a mezőgazdasági termelés növelése vagy a városok terjeszkedése miatt kivágott erdőknek köszönhetünk. És kevésbé az üvegházgáz-kibocsátásnak" - állítja Stone.

"A legnagyobb amerikai városok több mint kétszer olyan gyorsan melegszenek, mint a bolygó egésze. Ez a különbség nagyobbrészt a földhasználat megváltozásának tulajdonítható. Lényegi segítség az erdőirtás lassítása lehetne - a Föld egészén, és az elveszett erdők pótlása.

Forrás: http://www.worldwatch.org/  / www.vilagtudomany.hu

 

vissza>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 Ezek a "vonalak" egyaránt megfigyelhetők a levegőből Izrael, Jordánia és Egyiptom sivatagos vidékein. A vonalak alacsony falaknak bizonyultak, amelyek általában párban futnak, egymáshoz közelítve, s egy veremben végződnek. Jordánia némely vidékén ezek a falak közel 60 kilométeres hálózatot alkotnak - olvasható a Discovery Channel hírei között.

Izraeli kutatók most 16 ilyen sivatagi építményt vettek górcső alá a Sínai-félsziget keleti részén. A vizsgálat bebizonyította, amit már a tudósok régóta gyanítottak: az alacsony falak az állatok terelésére szolgáltak, amelyek egyre jobban összezsúfolódtak, ahogy szűkült a "tölcsérszerű" struktúra, hogy a végén a szabadulás helyett a gyilkos verembe essenek.

A tudósok becslése szerint az építmények 2300-2400 évesek lehetnek, viszont 2200 ével ezelőtt már nem használták őket.

"Kutatásaink arra derítettek fényt, hogy a korabeli vadászok jól ismerték a térséget benépesítő állatvilág szokásait" - hangsúlyozta Uzi Avner, az eilati Ben Gurion Egyetem kutatója, a Journal of Arid Enviroments szakfolyóiratban publikált tanulmány társszerzője.

Mint hozzátette, biztosak abban, hogy ezek a struktúrák kizárólag vadászati célból épültek.

A sivatagi építmények vizsgálata azt is kimutatta, hogy specifikus állatfajok terelésére szolgált. A XX. századig a régióban nagy számban éltek gazellák, nyársas antilopok, vadkecskék. Érdekes módon a falak nem elég magasak ahhoz, hogy elvágják a külvilágtól az állatokat, csupán arra alkalmasak, hogy a helyes irányba tereljék az elejteni kívánt vadat.

Dani Nadel, a Haifai Egyetem kutatója, a tanulmány társszerzője szerint mindmáig rejtély, hogy miért mondtak le a hálózat alkalmazásáról az ókori vadászok.

"Az építményeket már a középső bronzkor legelején hagyták el: ezt a lépést egyaránt kiválthatta az éghajlatváltozás vagy új létfenntartási stratégiák meghonosodása" - emelte ki Dani Nadel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Forrás:www.stop.hu/MTI

vissza>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

3 egyszerű tipp, hogy 9 évet fiatalodj!
 

 http://www.lebaci.com.au/Lebaci%20Images/lady.cupped.hands.large.jpg

 
Felmérések szerint, a rendszeres testmozgást végző emberek nem kevesebb, mint kilenc évvel fiatalabbak biológiailag kortársaiknál.
 

A titok nyitja

 A 2401 ikerpár részvételével végzett kutatás eredményeiből kiderült, hogy az ülő életmód, egy sereg egészségügyi probléma kialakulásának kockázatát növeli - a szívbetegségektől egészen a rák megjelenéséig-, és úgy tűnik, hogy az öregedés folyamatában is szerepet játszik. A kutatók úgy vélik, hogy a telomerek besűrűsödése a probléma kulcsa: ezek a kromoszómát alkotó DNS-szál két végén találhatók, szerepük pedig a kromoszómák védelme, valamint a kromoszómavégek összetapadásának megakadályozása.
 Számos tanulmány kimutatta már, hogy idővel a telomerek egyre rövidebbé válnak, így a sejtek elöregednek vagy elhalnak. A vizsgálat során, figyelembe vették a résztvevők életviteli szokásait, testsúlyát, gazdasági helyzetét és fizikai aktivitásuk mértékét. A tőlük vett DNS-minták alapján az eredmények azt mutatták, hogy a hetente több alkalommal testmozgást végző embereknél az  általános jó egészségi állapot mellett hosszabbak a telomerek is. A szakemberek egyelőre még nem akadtak a testmozgás kivételes hatásának konkrét nyitjára, de valószínűsítik, hogy védelmet nyújt a természetes folyamatok - például az oxidáció - ellen, amelyek károsítják és pusztítják a sejteket.
 

 

3 Tipp, hogy mozgásba lendülj!

  • Valószínűleg nem elegendő a háztömb körül sétálgatni, kemény fizikai erőfeszítésre van szükség, hogy megizzadjunk. Jelentsen kihívást és egyben kikapcsolódást is az edzés!
  • A felmérésben azoknak volt hosszabb a telomere és számítottak biológiailag kilenc évvel fiatalabbnak, akik hetente legalább három óra kemény testmozgást végeztek. Te se érd be kevesebbel!
  • Az eredményekből kiderült az is, hogy a mérsékelt, heti egy-másfél órás testmozgás esetében is legalább négy évet nyerhetünk. Legalább ennyi időt szánj Te is a mozgásra!
 

 forrás:http://freespirit.hu

------------------------------------------------------------------------------------------------------

2010.04.24.

 A Föld helyzete kritikus  

EARTH FROM ABOVE

 

foto: Yann Arthus-Bertrand

http://www.smashingapps.com/2009/04/22/28-beautiful-and-inspiring-photographs-dedicated-to-earth-day.html


- Nem szerencsés, hogy az utóbbi években kizárólag az éghajlatváltozásra és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére koncentrált a politika és a média. Földünk helyzete valóban kritikus, de a legfőbb problémákat akkor is meg kellene oldanunk, ha épp nem tapasztalnánk felmelegedést. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy csak tüneti kezelésbe kezdtünk, nem az okok valódi megszüntetésébe – mondta Szarka László, az MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézetének igazgatóhelyettese, a Föld napján. Mint elmondta, a több éven át tartó "Föld Bolygó Nemzetközi Éve” rendezvényein több mint nyolcvan ország földtudományi egyesületének és intézetének szakemberei vettek részt.
 
 

Szarka László kijelentette: állásfoglalásaik alapján kijelenthető, hogy az általa képviselt vélemény a szakma nagy részének nézeteit tükrözi.

A tudós Brezsnyánszky Károllyal, a Magyar Állami Földtani Intézet nyugalmazott igazgatójával közösen, a nemzetközi év során felmerült kérdéskörökről összefoglaló cikket jelentetett meg, amelyben rangsorolta a bolygót és az emberiséget veszélyeztető megoldatlan kihívásokat. - A legfőbb probléma, hogy az emberiség által használt energiaforrások kiapadóban vannak. Nemcsak a fosszilis üzemanyagokból lesz hamarosan hiány, hanem olyan, az ipar és a technológia fejlődéséhez nélkülözhetetlen anyagokból is, mint a ritkaföldfémek, például az irídium – hangsúlyozta Szarka László. A tudós arra is felhívta a figyelmet, hogy a fogyó készletekre egyre nagyobb az igény, „a gazdag országok mohósága és a szegény országok növekvő lélekszáma miatt”.

 

A geológus szerint az alternatív források nem oldhatják meg az energiahiányt. – Egy nemsokára megjelenő tanulmányomban kiszámoltam, hogy Magyarország energiaellátásához 87 ezer négyzetkilométeren kellene biomasszát termelni. Nem kell magyarázni ennek az abszurditását – magyarázta Szarka László.A legtöbb megújuló energiaforrással a probléma éppen az, hogy a területre jutó energiamennyiségük eltörpül a ma használt fosszilis és nukleáris energiahordozók mellett.

 

Emellett az ivóvíz csökkenő mennyisége és az egyre növekvő népesség állítja szinte megoldhatatlan feladat elé az emberiséget, az élelmezés szempontjából pedig a megművelhető termőföld mennyisége szabhat gátat az emberiség további növekedésének. Ugyan a 2040-re várható 9 milliárd embert még el tudja látni a Föld élelemmel – mondta Szarka László -, de ez a biodiverzitás drasztikus csökkenésével és az ökoszisztémák felborulásával járhat.

 

Amellett, hogy az emberiség az utóbbi évtizedekben kétségtelenül éghajlat-befolyásoló tényezővé vált, a U.S. Geological Survey-ben 2008-ban megjelent tanulmány szerint ma már geológiai alakító tényezőként is megjelent. A felszíni üledékképző folyamatoknál – egyebek mellett a nap, szél, csapadék által okozott eróziónál – már egy nagyságrenddel nagyobb mennyiségű anyagot mozgatnak meg az emberek a Földön.

 

 A Föld jövőjét érintő legfontosabb problémák és kérdések rangsora:
1. A Föld energia- és nyersanyagkincse: a) a jövőbeni energiaellátás nem megoldott; b) a nyersanyagok közül leginkább a ritkaföldfémek terén várható hiány;
2. Víz: a felszín alatti vízkészletet az emberiség sokkal nagyobb ütemben fogyasztja, mint ahogyan az utánpótlás képződik;
3. Talaj: A Föld valószínűleg képes ugyan ellátni a 2040-re várható, körülbelül 9 milliárd embert, de az ökoszisztéma és a biodiverzitás feláldozásával, ráadásul úgy, hogy nem (vagy alig) marad hely a biomassza-termelés számára;
4. Föld és Élet: Veszélyben a globális ökológiai rendszer;
5. Éghajlatváltozások: a) a Föld története éghajlatváltozások története, b) a Homo sapiens vált a Földrendszer (és a klímarendszer) megváltoztatásának egyik tényezőjévé;
6. Természeti katasztrófák: számuk növekedését túlnyomórészt az emberiség önmaga okozza;
7. Föld és egészség: orvos-geológus együttműködéssel hárommilliárd ember egészségén lehetne javítani;
8. A Föld mélye: az emberi tevékenység manapság már geológiai hatótényezőként is figyelembe veendő, hiszen az emberiség egy nagyságrenddel több anyagot mozgat meg, mint a felszíni üledékképző folyamatok együttvéve;
9. Óriásvárosok: hosszú távon nyilvánvalóan nem fenntarthatók;
10. Óceánok: az óceánok mélye számos tudományos meglepetést tartogat (nyersanyag- és energia, biológiai alapfelismerések, valamint környezeti kockázatok terén egyaránt).

Forrás: mta.hu / www.vilagtudomany.hu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 2010.04.21.

A Pénzcentrum összeállítása szerint minden háromezredik gépen megtalálták már a Zeus 1.6-os trójait, amely bármely gépet képes megfertőzni, amelyen Firefox-ot, vagy Internet Explorert használnak.

A vírus terjesztéséhez olyan cégek, illetve szervezetek nevében küldözgettek már spameket, mint például a Microsoft, a MySpace, a Facebook, de egyes állami intézmények, köztük például az amerikai adóhatóság nevét is felhasználták, mondván egy ilyen szervezettől érkező levélre biztosan kevesen gyanakodnak.

 A levelekben megtalálható linkre való kattintást követően egy látszólag teljesen üres weboldal jelenik meg, azonban a háttérben a trójai letöltődik a számítógépre. Ezt követően különösebb felhasználói közreműködés nélkül feltelepül a gépre.
 A trójai legújabb változata ráadásul arra is képes, hogy azonnali üzenetküldő funkciók segítségével értesítse a támadót az értékes adatok megszerzéséről, így az akár másodperceken belül felhasználhatja a megszerzett adatokat, magyarul miközben megbízásokat adunk bankunk számára, a Zeus segítségével távolról kitakarítják a számlánkat.
 A Trusteer tavaly nyáron felmérte az antivírus programok hatékonyságát a kártevővel szemben. Annak a valószínűségét, hogy a Zeus egy gépet megfertőzzön, egy naprakész adatbázisú vírusvédelmi szoftver csupán 23 százalékkal csökkenti.
Szerző: Pénzcentrum
forrás:www.vg.hu

 

vissza>>

------------------------------------------------------------------------------------------------------

2010.04.20.

 

A Kristály Gyerekek ébredése: kristályossá válni
 
 
2007. March 02. Friday 10:42
Steve Rother és a Csoport, 2002. október

A Csoport volt az első, aki beazonosította és megnevezte a kristály vibráció gyermekeit egy 1997 májusi közvetítésében. Ebben a közvetítésben beszéltek a jellemzőikről, és azt mondták, hogy „ha biztonságossá teszitek számukra a bolygót, akkor jönni fognak". 1998 novemberében a Csoport további információkat közölt a Kristály Gyermekekről egy élő közvetítés során Sudbury-ben, Ontario-ban. Ez az információ helyet kapott később első könyvünk, az „Emlékezés (szójáték: Re-member: újra tag, egybeírva: emlékezés) – kézikönyv az emberi fejlődésről" című könyv „A Kristály vibráció gyermekei" fejezetében. A könyv 2000 októberében került kiadásra. Ebből az alkalomból a Csoport további részleteket adott át velük kapcsolatban, és azt mondták, hogy hamarosan megérkeznek. El kell, hogy mondjam, hogy amikor a Csoport először beszélt a Kristály Gyermekekről, akkor azt gondoltam, hogy az Indigó Gyermekekről beszélnek. Ám ők gyorsan kijavítottak, és azt mondták, hogy ezek a gyermekek más jellemzőkkel rendelkeznek, és külön csoportként azonosították őket. Azt is említették, hogy csak az elején fogjuk Kristály gyermekeknek nevezni őket. Amikor a gyermekek többsége ezeket a jellemzőket fogja magában hordozni, akkor egyszerűen csak „gyerekeknek" fogjuk őket nevezni.

Lee Carroll és Jan Tober a szerzői az Indigó Gyermekekről írt könyveknek. Csodálatos emberek és személyes jóbarátaim. Lee és én megvitattuk ezt a témát. Szerinte és Jan szerint a Kristály Gyermekek az Indigó Gyermekek egy változata, míg a Csoport állítása szerint határozottan mások. Az Indigó szó Nancy Tape-től származik, aki igen különleges módon látja az aurát. Ők ezt a szót használják a Földre érkező összes új gyermekre, beleértve a Csillaggyermekeket, Pszichikus gyermekeket, stb. Ez a látszólagos ellentmondás sokak számára zavart okozott – ahogy ezt tanúsítani tudjuk a hozzánk érkező emailek számával, amiket rendszeresen kapunk. Mindenestre az egyedüli lényeges dolog, amit észben kell tartanunk, hogy egyik elnevezés sem fontos. Ez nem a megnevezésről vagy az értelmezésről szól; a gyermekekről van szó, és arról, hogy hogyan tudjuk biztonságossá tenni a bolygót a fejlődő emberi faj számára. Így kérlek, értsd meg: ha szembenálló véleményeket vagy különböző definíciókat fogsz hallani pár éven belül, nem ez számít, nem ez a lényeg.

Sok szerző fog további információkatt közölni az új gyermekekről. Legyünk óvatosak, és ne hagyjuk, hogy a spirituális verseny csapdájába essünk. Ezenkívül ne feledkezzünk meg arról, hogy nagyon sok gyermek van jelenleg a Földön, akik se nem Indigó, se nem Kristály Gyermekek. Nagy igazságtalanságot követnénk el velük és önmagunkkal szemben, ha a kategóriák miatt kevesebb figyelmet szentelnénk nekik.


Reméljük, hogy az alábbi információ segít észrevenni azt, amiről a Csoport azt állítja, hogy az emberiség fejlődésében közvetlenül előttünk áll. Szeretettel adjuk át a következő üzenetet.


A Csoporttól


Üdvözletek Otthonról


Sokan éreztétek az energia legújabb változását. Mint egy lélegzet friss levegő; az energia nemrég be lett állítva. Talán megkönnyebbülést éreztek a levegőben, ahogy felkészültök arra, hogy továbbhaladjatok az utatokon. Ez az energetikai változás folytatódni fog, és a következő év elején fejeződik be. Ez egy evolúciós lépés a kristály energia integrálásában. Elgondolkodtatok már azon, hogy miért vonzódtok annyira a kristályokhoz? Nem véletlen, mivel a kristályok energiaszinten évszázadok óta kommunikálnak veletek. Sőt, az evolúciós fejlődésetek a saját biológiátokat is kristályos formává változtatja. Ezért szólítanak meg titeket annyira a kristályok. Valójában, azt mondjuk nektek, hogy minden, amit természetnek hívtok, és minden Földön található dolog egy változási folyamaton megy most keresztül, a kristályos formává alakulás folyamatán. Elkezditek majd felfedezni ezeket a változásokat, ahogy észreveszitek, hogy a Föld nagy része kristályos természetű. Jelenleg szén-alapú létezők vagytok. Ám azt mondjuk nektek, hogy a szénatom csak egy kis távolságra található a szilícium atomtól, ami a kristály elem. Még a periódusos rendszeretek is csak csekély különbséget mutat a két elem között. A Föld nyomásának hatása a szénatomra okozza azt, hogy ez az anyag az általatok gyémántnak nevezett kristállyá alakul. A mi perspektívánkból titeket figyelve azt látjuk, hogy ti, és minden, ami körülvesz titeket, a leggyönyörűbb gyémánttá változik. Megtisztelve érezzük magunkat, hogy csak egy kis részei is lehetünk ennek a folyamatnak.

Az információ története


Hamarosan elkezditek észrevenni a Kristály vibráció gyermekeinek jellemzőit, ahogy a felderítők, akik magukban hordozzák némelyikét ezeknek a fejlett tulajdonságoknak, felfedik magukat. Az OverLight* folyamat lehetővé teszi számotokra, akik már itt tartotok, hogy vibrációs testeteket a Kristály Gyermekek magasabb sajátosságaira emeljétek. A folyamat elnyúlik a következő 50 vagy több évre, és segíteni fog abban, hogy a kristályos forma még több jellemzőjét hordozzátok a biológiátokban. A fény nagyon különleges módon lép interakcióba a kristállyal. Ennek eredményeképp, szeretitek nézni, ahogy a fény táncol a gyémántlap csiszolt felületén. Hasonló interakció zajlik a fény és saját kristályos formátok között, ami segíteni fog elhozni az emberiség magasabb jellemzőit a Földre. A legnagyobb várakozással figyeljük ezt a fejlődést.

Néhány évvel ezelőtt adtunk már át információt a Kristály vibráció gyermekeinek érkezésével kapcsolatban. Abban az időszakban az emberiség még csak elkezdett elmozdulni a magasabb jellemzők felé. Az üzenetben beszéltünk a Kristály Gyermekek visszatéréséről, akik egy új vibrációt hordoznak, ami úgy tűnhet, mintha mágikus képességeik lennének összehasonlítva a napjaitokban jellemző emberi tulajdonságokkal. Akkor azt mondtuk, hogy ezek a gyermekek az emberi evolúció következő lépcsőfokát képviselik, akik egy fontos kapcsot testesítenek meg a biológiai fizikai buborékja, melyben jelenleg tartózkodtok, és az ún. „fénytest" között, melyhez végül vissza fogtok térni. A Kristály Gyermekek két fontos sajátossággal bírnak. Az első, hogy rendkívül erőteljesek, olyan képességekkel, melyet gyakran mágikusnak tekintenétek. A második, hogy rendkívül sebezhetőek, mivel nagyon érzékenyek az alacsonyabb vibrációs energiákra.

Azok aggodalmára, akiket érdekelnek a részletek, a tulajdonságaikat nem igazán konkrétan fogalmaztuk meg. Ez a homályos fogalmazás szándékos volt részünkről, mert előre láttuk, hogy probléma merülhet fel, ha átadjuk ezt az információt. Az alacsonyabb vibrációs emberi jellemzők egyike, amivel gyakran küzdötök, a spirituális versengés. Mivel a spirituális versengés egy alacsonyabb vibrációs elgondolás, ami a polaritás illúzióján alapszik, ez kihívást jelenthet a Kristály vibráció gyermekeinek, mikor megérkeznek. Ezért csak magokat ültettünk el kezdetben. Ám most a fejlődésetekkel kapcsolatos információ szüksége hangsúlyosabb bármilyen lehetséges kihívásnál. Az elmúlt hónapokban egy új energiaváltozást hoztunk az egész emberiség számára, és a Kristály Gyermekek tulajdonságaival kapcsolatban szükség van további leírásra.


KRISTÁLYOS JELLEMZŐK


Pszichokinetikus képességek


A Kristály vibráció gyermekei képesek a multidimenzionális kommunikációra. Nemcsak azt tudják, mi van a gondolataitokban, ám ami még ennél is fontosabb, tudják, hogy mi van a szívetekben. Ha nagyobb számban lesznek itt a Földön, akkor egy azonnali kommunikációt figyelhettek majd meg közöttük. Az, hogy értik az energia működését és a módot, ahogy önmagukban megtörik a fényt, pszichokinetikus képességekkel ruházza fel őket. Képesek lesznek tárgyakat mozgatni a gondolataikkal. Még ennél is fontosabb, hogy képesek lesznek újrarendezni az anyagot a gondolataikkal azonnal, vagy csak egy csekély késéssel. Mi ezt nagyon viccesnek találjuk, mert nem is volt még olyan régen, hogy történeteket találtatok ki önmagatok szórakoztatására, melyben nagy elmebeli hatalommal rendelkező űrlények veszik át a világotok irányítását. Most felfedezitek, hogy ez igaz, ám ezek a létezők valójában a gyermekeitek.

Lehetséges kihívások


Ahogy már említettük, a Kristály vibráció gyermekei egy olyan kristályos szerkezettel rendelkeznek, ami lehetővé teszi számukra, hogy több fényt hordozzanak fizikai lényükben. Ez a kristályos struktúra okozza azt, hogy visszatükrözik azokat a dolgokat, melyekre nincs rezgésszám tartományuk. Sőt, amilyen erőteljes létezők, nemcsak visszatükrözik ezeket a dolgokat, hanem ebben a folyamatban fel is erősítik őket. 150 éven belül ezek a jellemzők hétköznapivá válnak, ám azoknak, akik először hordozzák ezeket fizikai formában, tekintélyes kihívásokkal kell szembenézniük.

Autizmus vagy Kristály jellemzők?


Hadd magyarázzunk el néhányat az azonnali kihívások közül, melyekkel ezek a magasabb rezgésű létezők szembetalálhatják magukat. Azáltal, hogy kristály formájú alappal rendelkeznek, általatok lazának tekintett éteri testük van. Ezt először hiperérzékenységként észlelitek majd. Ez a második jellemző, melyet említettünk, a rendkívüli sebezhetőség. Ha megtanulnak bánni vele, ez az érzékenység teszi majd lehetővé számukra, hogy interdimenzionálisan utazhassanak. Végül ez fog elvezetni az interdimenzionális utazáshoz, és ahhoz, amit most jelenleg időutazásnak képzeltek el. Jelenleg azonban azok, akik akár csak kis mértékű kristály energiával érkeznek is, akaratlanul is átlökődhetnek másik dimenziókba. Erre példa az általatok autizmusnak nevezett dolog. Ők valójában Kristály Gyermekek, akik átlökődtek másik dimenziókba, és képtelenek visszatérni. Ezek a gyengéd létezők rendkívül érzékenyek a környezetükre és a külső ingerekre, melyek nincsenek összhangban az általuk hordozott magasabb vibrációkkal. Ettől úgy tűnhet, mintha gyengék lennének, pedig valójában fejlett, hatalmas emberi lények. Arra kérünk titeket, hogy kezdjetek el megvizsgálni és megkérdőjelezni minden külső ingert, beleértve azokat, melyeket korábban arra használtatok, hogy segítse a gyógyulásukat.


Vibrációs hiperérzékenység


Észre fogjátok venni, hogy a Kristály vibráció gyermekei mindenféle vibrációs bemeneti ingerre érzékenyek. A vibráció minden formája, a hangok, színek, a környező elektromágneses mezők és a környezeti szennyezőanyagok mind felkavaró, zavaró hatással lehetnek rájuk. A rezgések iránti érzékenységük számos szinten jelentkezhet, beleértve a mágneses, elektromágneses, környezeti, íz, hang, szín energiákat, és sok egyéb formáját a vibrációs energiáknak. Ezek a gyermekek hiperérzékenyek a környezetükre, és részben védtelenek a szennyező anyagokkal szemben. Már most is megfigyelhetitek, hogy bizonyos színkombinációk furcsa hatást válthatnak ki a Kristály Gyermekekből. Még amit ún. „geng/banda színeknek" hívnátok, az is egy öntudatlan kísérlet arra, hogy szabályozzák ezt a bemeneti ingert, a vibráció alacsonyabb szintjein tartva azt. A vibrációnak ezekre az alacsonyabb szintjeire igen érzékenyek a Kristály Gyermekek.

A vibrációs energia egyik formája, mellyel a Kristály Gyermekeknek nehézségei vannak, az elektromosság. Az elektromosság egy olyan energiaforma, mely a természetben is megtalálható, ám az, ahogyan alkalmazzátok, és részben az, hogy váltakozó áramot használtok, azt okozza, hogy a Kristály Gyermekeknek némi időre van szükségük ahhoz, hogy ezekhez alkalmazkodjanak. Ez elég humoros, mivel az elektromosságnak ezt a formáját egy olyan valaki dolgozta ki, aki maga is jelentős mennyiségű Kristály energiával rendelkezett (Nicolai Tesla). A Kristály Gyermekeknek meg kell tanulniuk alkalmazkodni a vibrációs energia ezen formájához. Addig is, ha kapcsolatba kerülnek vmiféle elektromos eszközzel, mikor épp nincsenek egyensúlyban, mérgesek vagy zavarodottak, akkor nagyon valószínű, hogy nemcsak hogy visszatükrözik az energiát, hanem fel is erősítik. Ez szó szerint megolvaszthatja a legtöbb ma használatban levő elektromos eszközt. Gyakorlattal a Kristály Gyermekek alkalmazkodni fognak az energiának ehhez az ember alkotta hullámformájához. Addig is az otthoni élet célszerűbb lehet számukra.


Kristályos összeköttetés a Földdel


A Föld, élő és érző létezőként, szintén keresztülmegy a kristályos formába való átalakulás folyamatán. Nemrég felfedeztétek a víz kristályos természetét. Amit most megosztunk veletek, az az, hogy ez nem pusztán egy új keletű felfedezés; inkább egy új evolúciós lépés. A bolygó mágneses rácsának a beállítása majdnem készen van. Kryon munkája a Föld mágneses rácsainak előkészítésével pár hónapon belül befejeződik. Ez egyszerűbbé teszi, hogy a Föld egy magasabb frekvencián rezonáljon, és segíteni fog az embereknek, hogy megtartsák valódi hatalmukat fizikai formában. Ezen felül lehetővé fogja tenni a Kristály Gyermekeknek, hogy elfoglalják a helyüket. Ez a kozmikus esemény önmagában be fogja állítani az energiát, és megnyitja az utat a Kristály vibráció gyermekei előtt, hogy megtegyétek a következő lépést az emberiség fejlődésében.

Érzelmi átélés


A legjelentősebb terület, ahol a Kristály gyermekeknek alkalmazkodásra van szüksége, a hiperérzékenységük az emberi érzelmekre. Hasonlóan ahhoz, ahogy az Indigó gyermekeknek nem volt rezgéstartományuk a bűntudatra, észre fogjátok venni, hogy a Kristály vibráció gyermekeinek nincs rezgéstartományuk a félelem érzésére. A félelem fontos érzés volt az emberek számára a fejlődés korai időszakában. Az egóval együtt segítette a túlélést. A félelem jól szolgált benneteket, ám hasznossága immár véget ér. A félelem érzése erőteljesen jelen van az emberek szívében. Ez az oka annak, hogy történelmetek jelenlegi időszakában ilyen sok félelemmel szembesültök kollektívan. Még az általatok terrorizmusnak tekintett dolog is egy lehetőség számotokra, hogy közösségként túllépjetek a félelmen.


„Allergiásak" a félelemre


A Kristály vibrációval rendelkezők könnyedén megérzik a körülöttük lévők szívében lakozó félelmet. A kihívás abban áll, mikor megérzik ezt a félelmet, és tudattalanul visszatükrözik őket felerősített érzésekként. Ez különös reakciókat válthat ki az alacsonyabb vibrációjú emberekből. Amikor visszatükrözik ezeket a félelmeket, akkor olyan reakciókat válthatnak ki, melyek károsak az egész emberiségre nézve, mivel ez egyszerűen a legrosszabbat hozza ki az emberekből. Ezért a Kristály gyermekek gyakran a rejtőzködésben, képességeik elrejtésében fognak menedéket találni. Tartózkodó viselkedést fognak felölteni, és nem fogják nyilvánosan megmutatni a képességeiket. Első látásra emiatt úgy tűnhetnek, mintha alázatosak és szelídek lennének. Ne értelmezzétek ezt félre, ez nem azt jelenti, hogy nem hatalmasok és erőteljesek. A Kristály Gyermekek szülei megpróbálják majd elrejteni és mindenáron biztonságban tartani őket. Ez meg fog változni, ahogy az emberiség elengedi a félelem iránti szükségét. Ez volt az eredeti üzenet, melyet pár évvel ezelőtt adtunk át nektek, mikor először beszéltünk ezekről a gyermekekről. Azt mondtuk: „Ha biztonságossá teszitek a bolygót a számukra, akkor jönni fognak." Meghallgattátok az üzenetünket… és most itt vannak.

Kristály testbe lépések, Kristály Felnőttek és Ti


A Kristály vibráció felébresztése saját biológiai buborékotokban mindegyikőtökben változásokat eredményez, amire figyelmet kell fordítsatok. Bár az első Kristály Gyermekek még nem lépnek be a világotokba egypár évig, azonban sokan vannak már a Földön, akik a Kristály jellemzők különböző fokozatait hordozzák magukban. Ők azok a legbátrabb lelkek, akik beleegyeztek abba, hogy elsőként érkezzenek és teszteljék a körülményeket. A velük való munka, hogy ráébredjetek a legnagyobb lehetőségeitekre, egy olyan dolog, amihez sokan közületek rögtön vonzódást éreztek. Ám még sok a teendő.


A következő pár évben Kristály testbe lépések is előfordulnak majd, lesznek olyanok, akik csendben felnőttként fognak inkarnálódni, magukban hordozva a Kristály vibrációt. Ahogy a Kristály Gyermekekről beszélünk, sokan közületek felismerik magukat Kristály Felnőttként, akik mindvégig magukban hordozták ezeket a jellemzőket. Azok, akik ezt választják, most előlépnek a rejtőzködésből, és megosztják történetüket a világgal. A nemrégiben bekövetkezett energiaváltozásoknak köszönhetően sokan elkezdtétek kifejleszteni ezeknek a sajátosságoknak némelyikét, melyekhez nem vagytok hozzászokva. A mi szemszögünkből nézve ez a Kristály Gyermek felébredése mindannyiótokban. Ahogy ezek a felnőttek és gyermekek egyre inkább belépnek saját hatalmukba, és elkezdik használni az erejüket, ez a folyamat az emberiség egészében fel fogja ébreszteni ezeket a tulajdonságokat. Kristályossá váltok.


A Földön jelenleg történő energiaváltozás felkészít benneteket arra, hogy még jobban kapcsolatba kerüljetek a kristályos vibrációval. A közvetlenül előttetek álló napokban sokan felfedezitek a tisztulásnak egy olyan formáját, melyre nem számítottatok. További polarizáció lesz majd megfigyelhető, ami úgy tűnik, mintha egység helyett inkább az elkülönüléshez vezetne. Ne féljetek ezektől, csak menjetek tovább annak tudatában, hogy az utatokon vagytok. Észre fogjátok venni, hogy a biológiátok gyorsan változik ezalatt az idő alatt, ami azt jelenti, hogy változásokat fogtok tapasztalni az étkezési szokásaitokban, alvási mintáitokban és az ízlésetekben. Belső összeköttetésetek erősebbé válik, bár legtöbbeteknek meg kell tanulnia bíznia ebben az intuitív összeköttetésben. A kapcsolatok véget érhetnek, és újak alakulhatnak ki. Néhányan összeroppannak a megterhelések alatt, néhányan pedig a kommunikáció és a szeretet új szintjeit fedezik fel. Akikben el van fojtva a harag, azoknál lehet, hogy nem a legalkalmasabb időben fog ez felszínre törni. A következő hónapokban kérünk, biztosítsatok magatoknak és a körülöttetek élőknek elég mozgási teret a növekedéshez. Lesznek időszakok, mikor minden a feje tetejére fog állni, és lesznek olyan időszakok is, mikor azt érzitek, hogy minden rendben van a világgal. Mikor kiegyensúlyozottak vagytok, kérünk, öltsétek magatokra az Ember Angyal szerepét, és nyúljatok ki mások felé, biztos kezet kínálva nekik. Amikor úgy érzitek, hogy nem vagytok a középpontotokban, legyen bátorságotok kinyúlni, és elfogadni a felétek nyújtott kezet. Kristályossá váltok, és amikor kézen fogjátok egymást, a folyamat varázslatossá válik.


Ahogy figyeljük a fejlődéseteket, leírhatatlan izgalom bontakozik ki a fátyol felénk eső oldalán. Megteremtitek az Otthont a fátyol felétek eső oldalán. Nincsenek szavaink az irántatok érzett szeretetünkre. Nem értitek valódi nagyszerűségét annak, akik valójában vagytok. Mi csak arra kérünk titeket, hogy érezzétek ezt önmagatokban, és tartsátok meg ezt az igazságot. Ez fog titeket újra Haza vezetni. Az irántatok való legnagyobb szeretettel azt kérjük, hogy bánjatok egymással tisztelettel, tápláljátok egymást, és játsszatok jót együtt.


ESPAVO


A Csoport


Különleges kérés
Copyright 2002. Steve Rother.

Ez az információ egészben vagy részben, ingyenesen terjeszthető, azzal a feltétellel, hogy semmilyen díjat nem számítanak fel a terjesztéskor és ezt a figyelmeztetést csatolják az üzenethez. Mikor ennek az anyagnak csak egy része kerül felhasználásra, kérjük tüntessék fel, hogy ez egy rövidített változat és az olvasó megtalálja az eredeti és teljes változatot a www.Lightworker.com/beacons/ címen. Támogatjuk a nyilvánosságra hozatalt, az újranyomtatáshoz engedély nem szükséges, de kérjük értesítsen róla bennünket a következő címen: Email Lightworker A Csoportról további információ a http://www.Lightworker.com címen található vagy a Fénymunkáson keresztül a következő telefonszámon: (858) 748 5837. Köszönet a fény terjesztéséért!

*OverLight

A Csoporttól: „Az alacsonyabb vibrációkban, ahonnan most magasabb szintekre fejlődtök, mi, angyalok, közvetlen angyali beavatkozáson keresztül léptünk kapcsolatba veletek. Most, ahogy megemelitek a kollektív rezgéseteket, valóban közelebb kerültök az Otthonhoz. Ennek köszönhetően a fényen keresztül kezdünk kapcsolatba lépni veletek. Az angyali beavatkozás helyett most angyali fényt sugárzunk a vállatok felett, megvilágítva az utatokat. Ez egy olyan eszköz, melyet meg fogtok tanulni egymás között is használni. Az angyali birodalmakban ez a dolog „OverLight" néven ismert."


Fordította: Skultéty Ágnes
forrás: http://www.shaumbra.wire.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=92

           :http://www.asztralutazas.hu/index.php/kristaly/A-Kristaly-Gyerekek-ebredese-kristalyossa-valni.htm

---------------------------------------------------------------------------------------------------

2010.04.15.

Állapítsd meg magadról, melyik természeti elem tulajdonságai jellemeznek: a tűzé, a fémé, a fáé, a földé, vagy a vízé?                                        forrás:Patika Magazin/Galenus

Ahhoz, hogy rájöjjünk, melyik is az az elem, mely leginkább jellemez bennünket, az úgynevezett Kua-számot kell kiszámítanunk. Ezt a számot a feng-shuiban használják, amely tulajdonképpen a "természettel való harmonikus együttélés" művészete.

 

 

A számítás menete

   -  Adja össze születési éve két utolsó számjegyét ahhoz, hogy megkapja a személyes számát. Ha ez így kapott szám 10 fölött van, akkor utána még adja össze az így kapott két számjegyet is.

   -  Ha ön nő, úgy az előbbi mószerrel kapott számhoz hozzáad 5-öt (a példánál maradva, ha ön 1966-os születésű, Kua-száma 5+3=8).

   -  Ha ön férfi, akkor Kua-száma 10 mínusz a két utolsó évszámból a fent leírt módon nyert szám összege. (Az 1966-os születésűek esetében tehát: 10-3=7).

   -  A Kua-számok mindegyike egy-egy természeti elemnek felel meg: az 1-es a víz, a 2-es a föld, a 3-as a fa, a 4-es a fa, a 6-os a fém, a 7-es a fém, a 8-as a föld, a 9-es a tűz ennek alapján azonosíthatja, melyik az ön domináns eleme. Mint látható, az 5-ös szám kimaradt, mert az kivételt jelent. Ugyanis ha az ön Kua-száma éppen 5, azt 8-nak kell tekinteni (ha ön nő) vagy 2-nek (ha férfi) mely számokhoz már kapcsolódik egy-egy elem.

 

Ha ön tűz...                                        természet

Találja meg újra a nyugalmát!

 

Ön spontán, szenvedélyes, kreatív természetű, nem félénk, nincsenek komplexusai, de nem szereti a magányt, és szüksége van a mozgalmasságra. Amint azonban túl sok tüzet fedez fel magában (ami a yang, a férfias szimbólum), szélsőséges érzelmekbe esik, stresszes és szétszórt lesz. A tűz olyan túláradó elem, amelyet nehéz kontroll alatt tartani. Természetesen, ami a mozgalmas élet szeretetét illeti, megtörténhet önnel, hogy - a szétszórtság helyett - valamiféle hiperdinamizmus jegyeit veszi észre magán...

 ... hogy jól érezze magát a bőrében:
 Tudatosítsa magában, hogyan táplálja szellemét. Miért ne próbálkozna meg meditációval, ha eddig még nem tette? Ennek gyakorlása segíteni fogja abban, hogy megújítsa szellem és test egységét, csillapítsa belső tüzét, amitől nyugodtabbá fog válni. Vizualizálja pozitív érzelmeit, egészen addig, amíg úgy érzi, hogy egy szinte forró zuhanyhoz hasonlatos melegség önti el. Ami a táplálkozást illeti: korlátozza a vörös húsok fogyasztását, és részesítse előnyben az édes ízeket, hogy azok nyugalmat hozzanak szívére. Ha lazítani akar, rendezze be úgy a lakását, hogy mindig legyen benne egy nyugodt sarok, ahol relaxálhat, valamint egy nyugodt, kellmes fürdőszoba, ahol langyos, illatos fürdőt vehet.
 

Az önhöz illő tevékenységek: A kertészkedés megnyugtatja, és lehetővé teszi az ön számára, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljön a földdel, amire szüksége van. Szépirodalom olvasása, írogatás vagy festés mind jótékony hatású tevékenységek lehetnek.

 A megfelelő masszázs: Kulcsolja össze a kezét a melle előtt néhány centiméterre két percig, majd helyezze a kezét, még mindig összekulcsolva, a mellére. Belégzéskor nyomja erősen a kezét a rekeszizmára, kilégzéskor pedig billentse összezárt kezének ujjait a talaj felé, hogy az energiát lefelé vezesse.
 Évszaka: a nyár Színe: a vörös Szerve: szív Fő érzékelési forrása: a tapintás Fő érzelme: az öröm A tűz legfőbb íze pedig: a keserű
 

természetHa ön fém...

 

Fedezze fel a gyöngédséget!

 

Rendszeres és szervezett életet él, van üzleti érzéke és vezetőnek is alkalmas. Amikor azonban a fém jelentős túlsúlyban van önnél, az a dinamizmus és főleg a társas életre való törekvés hiányának veszélyével járhat. A tendencia az, hogy túlságosan határozott és hideg természetű lesz. Az egoizmusra és az individualizmusra való hajlamával azt kockáztatja, hogy nagyon elüt másoktól.

 Tanácsaink:
 Gyöngédséget kell vinnie az életébe, és nyitnia kell mások felé. Kerülje a száraz, túl határozott beszédet. Hagyjon magának időt arra, hogy pozitívan gondolkozzék. Otthonát töltse meg melegséggel úgy, hogy a színek közül a fehéret és az ezüstöt alkalmazza (melyek vonzzák önt), egyúttal melegséget sugárzó anyagokat is használjon. A padlója legyen fából, bútorhuzatai, függönyei selymes tapintású kelmékből. Táplálkozásában szítsa fel a tüzet néhány jó fűszerrel az ételeiben.

 Az önhöz illő tevékenységek: A tánc és az úszás gyengéddé teszik a fém-et. Eezn felül a kollektív tevékenységeket sem szabad a fémeknek elhanyagolniuk: fordítsa a figyelmét (akár sportról van szó, akár nem), ami társas kapcsolatai bővítése szempontjából hasznos lesz önnek.

 A megfelelő masszázs:Végezzen be- és kilégzést jó mélyen, egyenletesen, a saját ritmusa szerint, anélkül, hogy erőltetné magát. Tartson 3 másodperc szünetet (vagy kevesebbet, ha nem bírja) minden be- és kilégzés végén, hogy szabályossá tegye légző- és más szervei működését. Fontos tényező, hogy a fém-hez rendelt szerv a tüdő.
 Évszaka: az ősz Színe: a fehér Szerve: a tüdő Fő érzékelése: szaglás Fő érzelme:Fő íze: a pikáns szomorúság

 

faHa Ön fa....

 

Gyógyuljon a természetben!

 

A fa az általa képviselt évszaknak a képét igyekszik tükrözni. A fa a növekedés, a megújulás szimbóluma, ami ösztönzőleg hat a koncentrációra, a tervező és kezdeményező készségre. Ha a jegy túlzottan dominál, Ön ingataggá, bizonytalanná, ellenőrizhetetlenné válik, ami nem kedvez a sikereinek. Egyébként a fához kapcsolódó érzelem a harag. Ön bizonyára jól ismeri, és sokszor kárára válhat, akadályt jelenthet önnek az életben. Ugyanakkor önt energikusabbá, pszichológiai és májfunkcióit pedig szabályozatlanabbá teszi.

 Tanácsaink:
 Tanuljon meg uralkodni az érzelmei fölött, és ne hagyja, hogy azok elárasszák. Amikor úgy érzi, hogy feszült, relaxáljon. Lélegezzen (gyomorból kiindulva) nagyokat, hogy megnyugodjon, képzelje maga elé a zöld színt (amely a haraghoz kapcsolódik), majd a narancssárga árnyalatait. Az otthonában sok növényt, virágot helyezzen el ezek meghozzák önnek a harmóniát. Fogyasszon gyakran zöldséget (káposztát, articsókát stb.), salátát pedig úgy, hogy kevés ecetet használjon, mert a savanyú ízt nem szabad túlzásba vinnie. Korlátozott mértékben fogyasszon bort, csokoládét, főzéskor pedig nagyon kevés zsiradékot használjon.. .

 Az önhöz illő tevékenységek:A nagy séták a szabadban, erdőben megnyugtatják, amitől feltöltődik energiával. Végezzen rendszeresen jóga-gyakorlatokat, ami stabilizálja érzelmi állapotát.

A megfelelő masszázs:Végezzen kilégzést, és masszírozza gyomra alsó részét egyenes tenyérrel, a medencecsont felé haladva. Majd tegye a nyitott tenyerét a gyomrára, és lélegezzen ki, utána a masszírozással haladjon ismét a gyomra alsó része felé.

 Évszaka: a tavasz Színe: a zöld Szerve: a máj Fő érzékelése: a látás Fő érzelme: a harag Fő íze: a savanyú
 

természetHa Ön föld...

 

Mozogjon sokat!

 

Stabil, racionális és biztonságot kedvelő alkat, anyai ösztöne pedig erős (ha nő). Ha azonban túl sok föld-tulajdonság jellemzi Önt, belső nyugalma súlyként nehezedhet önre, ami másoknak is, önnek is terhet és az ügyeiben való megfeneklést jelenti. A Föld nő gyakran elnehezültnek érzi magát, mert mindent magába szív, ami a gyomrán keresztül éri. Az eredmény: gyakran rossz az emésztése. A föld-jegy kapcsolódó szerve a lép.

 Tanácsaink:
 Ahhoz, hogy felszabadítsa testét és lelkét az önre nehezedő súlyok alól, tudnia kell dönteni, és elkerülni a fölösleges gondokat. Törekedjen arra, hogy sok örömöt szerezzen magának, tegye minél kellemesebbé az életét. Fedezze fel például az asztali örömöket finom, könnyű, rafinált ételek elkészítésével és fogyasztásával. Ezek legyenek táplálóak, de kevés cukrot tartalmazzanak. Bőven tehet viszont az ételbe gyömbért, a tűz táplálóját, amikor zöldséges vagy húsos tálat készít. Lelki-testi egyensúlya visszanyeréséhez, vagy megtartásához semmi sem lehet hasznosabb, mint a tartózkodás a természet lágy ölén: sétáljon, ha teheti, a hegyekben, tavaknál vagy más szép vidékeken.
 Az önhöz illő tevékenységek:Ezt a yang (erő, dinamizmus, férfiasság) hozza meg önnek, ami alapvetően a sportolást jelenti. Minden lehető módon harcolnia kell a tétlenség, tunyaság ellen.
 A megfelelő masszázsÁlló helyzetben tegye a kezét a köldökére (balról jobbra). Végezzen 18 körkörös mozgást rajta, az óramutató járásával megegyező irányban, majd ismét 18-at, ellenkező irányban. Lélegezzen jó mélyeket úgy, hogy kezét felemeli. Kilégzéskor ismét tegye vissza a köldökére.
 Évszaka: a nyár vége Színe: a sága Szerve: a lép Fő érzékelése: az ízlelés Fő érzelme: a nyugalom Fő íze: a cukros
 

természetHa Ön víz...

 

Mélyedjen el a művészetekben!

 

A víz a yin, a nőiesség szimbóluma, de az éjszakáé, így a télé is. Ön nyugodt természetű, és a függetlenség, önállóság híve, modern gondolkodású. Gyöngédség is van önben, amelyet nem mindig mer kifejezésre juttatni, mert emiatt erős félelmek gyötrik. Mint a folyó, mely elterelhető, ön könnyen alkalmazkodik új helyzetekhez, de könnyen hagyja magát hánykolódni is ezen a vizen. Ha túl sok víz-tulajdonság dominál önben, hajlamossá válik a visszavonulásra a világ elől, és a melankólia is önre törhet..

 Tanácsaink:
 Fel kell "ráznia" önmagát, hogy értelmet adjon az életének. Merjen és tanuljon meg építkezni, a dolgok végére járni, és teljes életet élni. Meg kell őriznie vitalitását, mert a víz az élet forrása. Tartsa tiszteletben biológiai ritmusát, ami természetes igényeit fogja tükrözni. Tartózkodjon a szélsőségektől: a kevés alvás, sok evés, túlzásba vitt tevékenységek mind károsak önre... A táplálkozás terén adható tanács, hogy csak kevés sót fogyasszon, mert az visszatartja a vizet. Részesítse előnyben a komplett táplálékokat (a rozskenyeret, a barna rizst és cukrot stb.).
 Az önhöz illő tevékenységek:A harcművészetek segítik önt abba, hogy extrovertáltabbá váljék, és hogy visszanyerje önbizalmát. Olyan művészeti ágakban is kipróbálhatja jártasságát, mint a színház, a zene vagy az ének. Ezek lehetővé teszik önkifejezésmódja fejlesztését. A víz számára különösen hasznos a művészeti csoportokban való részvétele, mert törekednie kell személyes kapcsolatai bővítésére (ezért valamilyen művészeti ág magányos gyakorlása önnél kerülendő).
 A megfelelő masszázs:Végezzen dörzsölő mozgást a vese-tájékon (amely a vízhez kapcsolódó szerv), az ágyékcsigolyáján és a keresztcsontján a kezével vagy egy törülközővel, hogy említett testtájait elöntse a meleg.
 Évszaka: a tél Színe: a fekete Szerve: a vese Fő érzékelése: a hallás Fő érzelme: a félelem Fő íze: a sós
 
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

              A Twitter a járványokat is képes előre jelezni

A londoni City University szakértői szerint a Twitter mikroblog oldal a járványok korai jelzőrendszereként is szolgálhat.

 

forrás:Betegszoba.hu

 

Interdiszciplináris szakértők egy csoportja szerint 2009 májusa és decembere között a Twitteren írt angol nyelvű üzenetek közül mintegy három millióban fordult elő az "influenza" szó. A tanulmányt az ezen a héten Bécsben megrendezett Klinikai Mikrobiológia és Fertőző Betegségek Európai Kongresszusán (ECCMID) tették közzé.

 "Az influenza keresőszó alapján összegyűjtött tweetek száma csillagászati" - nyilatkozta a tanulmány egyik szerzője, Patty Kostkova. "Most azt vizsgáljuk, hogyan lehetne ezt a hihetetlen adatmennyiséget korai jelzőrendszerként felhasználni. Mivel valós idejű médiáról van szó, szükség esetén azonnali reakcióra is felszólíthat."
 A szakértők az összegyűjtött tweetek között 12 954 üzenetet számláltak, amelyben a "Sertésinfluenzás vagyok", és 12651-et, amelyben az "Influenzás vagyok" kifejezés szerepelt. Más szavak, például a H1N1 és az oltás gyakoriságát is számolták.
 Kostkova csapata az Európai Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központtal (ECDC) és a brit Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) együttműködve dolgozik a 2012-es londoni olimpia előkészítésén. A Twitter például lehetővé teheti az NHS számára, hogy hatékonyabban értékelhesse a forrásokat, és olyan információkkal láthassa el a látogatókat, mint a legközelebbi orvosi rendelő, fogászat vagy sürgősségi osztály.
 Genfben az Egészségügyi Világszervezet kedden arra a következtetésre jutott, hogy az Internet akadályozza az influenza világjárvány kezelését azzal, hogy felerősíti a spekulációt és a pletykát. A WHO influenza-szakértője, Keiji Fukuda a világjárványra adott nemzetközi reakciót felülvizsgáló 29 szakértőnek azt mondta, hogy az Internet az influenza-riasztás új dimenziójával szolgált az elmúlt évben. Bár hatására a sertésinfluenzával kapcsolatos információ szélesebb körben vált elérhetővé, a különféle forrásokból, például blogokból, közösségi portálokból és weboldalakról "hírek, pletykák, rengeteg spekuláció és bírálat látott napvilágot". Fukuda úgy véli, hogy a védőoltás-ellenes álláspont rendkívül aktív volt, ami számos országban megnehezítette a közegészségügyi szolgálatok munkáját.
 Kostkova ezzel szemben úgy véli, hogy a Twitter üzeneteinek monitorozásával felismerhetjük a lakosság aggodalmait, és hasznos lehet egy járvány kitörésének észlelésében is. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a meglévő betegségfelügyeleti rendszerek továbbra is hatékonyabban alkalmazhatók a járványok későbbi terjedésének nyomon követésében.

vissza>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

2010.04.11.

 Keletre tart a széndioxid-kibocsátás

Izgalmas, és a szakértők szerint nehezen támadható teóriával állt elő a Le Monde az európai széndioxid-kibocsátásról. A francia lap egy amerikai tanulmányra hivatkozva azt állítja, hogy a szennyezés utóbbi években tapasztalható csökkenése nem a környezetvédelmi erőfeszítések sikerét jelzi, hanem pusztán azt, hogy a leginkább környezetszennyező tevékenységeket a gyártók a kelet-európai országokba és Ázsiába telepítették.

 

A szóban forgó tanulmányt a washingtoni Carnegie Institution készítette. A dokumentum szerzői 113 országban követték nyomon a széndioxid termelés és az export-import összefüggéseit. A tanulmányból kiderül, hogy a fejlett országokban megvásárolt termékek (gyártáshoz kapcsolódó) széndioxid-kibocsátásának 23 százaléka valahol máshol, egy másik országban került a légkörbe.

 

A "másik ország"  az esetek többségében Kína, de a jelentős széndioxid-importőrök közé tartozik Oroszország, a közel-keleti olajországok némelyike és India is. Abba a táborba, amelynek tagjai a termékimport révén tulajdonképpen exportálják a légszennyezést, az Egyesült Államok mellett Japán, Nagy-Britannia, Németország, Franciaország és Olaszország tartozik, ha a kibocsátást abszolút értékben mérjük. Ha az egy főre jutó szennyezés-export a viszonyítási alap, akkor Svédország, Dánia, Svájc, Nagy-Britannia, Franciaország és Németország a sorrend.

Egyelőre semmi nem utal rá, hogy a fejlettek kifejezetten a klímavédelem és a különféle kvóták miatt telepítenék ki a piszkos ipart (ma még az alacsonyabb munkbérek jelentik a fő vonzerőt), ám a tanulmány szerint - ahogyan a kibocsátási előírások szigorodnak, és a széndioxid-kreditek megdrágulnak - ez az idő is eljön majd. Ugyanakkor már a jelenlegi gyakorlat is szinte lehetetlenné teszi a kibocsátások korrekt elszámolását.

 A Le Monde által idézett példa szerint egy franci lakos évi széndioxid-kibocsátása csupán 6 tonna - ami alacsonyabb a legfejlettebbek átlagánál -, ám az adat jelentősen módosulna, ha hozzászámítanák a Bangladesből importált farmer, a Kínában gyártott mobiltelefon vagy a Dél-Koreában készült (de Franciaországban piacra kerülő) tévékészülék gyártása során keletkező gázmennyiséget. Egyelőre nem világos, hogy az exporthoz kapcsolódó széndioxid-termelést melyik ország (a gyártó vagy a felhasználó) széndioxid-számláján kell elszámolni - pontosabban a jelenlegi gyakorlat szerint a gyártó kontóját terheli, ám egyre nyilvánvalóbb, hogy ez a számítási mód nem igazságos.
Ráadásul a világkereskedelem fejlődésével a termelés és a felhasználás helye közötti távolság egyre nő, ami tovább torzítja a kvótaelszámolást. A problémával eddig a politika nem foglalkozott (jellemző módon a koppenhágai klímacsúcson sem boncolgatták a kérdést), mert a felvetése kikerülhetetlenül a protekcionizmus megerősödéséhez vezetne.

Nicolas Sarkozy francia elnök nemrég felvetette: olyan széndioxid-adót kellene bevezetni az EU-ban, amely az importhoz kapcsolódva hatásosan fékezhetné azoknak az országoknak a "környezeti dömpingpolitikáját", amelyek úgy termelnek, hogy nem fordítanak figyelmet szennyező kibocsátásaik csökkentésére. Az Egyesült Államok ugyancsak védővámokat kíván bevezetni a saját klímavédelmi törvényének tervezete szerint. A "fejlődők" szerint azonban ez a megközelítés igazságtalan, hiszen ők jelenleg is bűnhődnek a fejlettek termelés-kihelyezési gyakorlata miatt - például azzal, hogy ők szenvedik el a gyártás miatti környezetszennyezést.

 

forrás:Népszabadság

vissza>>

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A király kicsit gügye volt, de futószalagon nemzette a püspököket

forrás: www.stop.hu                                          vissza>>

A Habsburg-dinasztia sarja volt, s köztudott, hogy a Habsburgok előszeretettel házasodtak egymás között, ami sokszor súlyos genetikai következményekkel járt.

 

 

IV. Fülöp király arcképe
(Diego Velázquez festménye)

 

Szegény Fülöp is megsínylette az évszázados vérfertőzést, már első látásra szembetűnt származása: jellegzetes Habsburg-álla udvari festője, Velázquez képein is feltűnő, s alig tudott beszélni. A festményekről az is kiderül, hogy a király idegrendszere nagyon zilált volt, mosolyogni az életben nem látta senki, így a képeken is mindig búskomor.

Mániákus rend- és rangkórságban szenvedett, percnyi pontos időbeosztás és a rendkívül szigorú spanyol etikett szabályai szerint élt, s a legkisebb váratlan esemény is szörnyen megviselte. Egyszer például régen látott lánytestvére, Anna francia királyné örömében majdnem megpuszilta, mire a király kis híján elájult.

Miközben az államügyeket a kormány intézte, Fülöp órákig ült bambán maga elé meredve az Escorial kriptájában, sőt, gyakran előre megcsináltatott koporsójában aludt. Egyedül szerelmi élete - pontosabban szexuális kapcsolatai - vittek egy kis változatosságot az életébe. Két feleségének kötelességtudatból tizenhárom gyermeket nemzett, de e téren nem bánta a protokoll felrúgását sem, hiszen barátnői harminckét törvénytelen gyermeket szültek - a püspökök utánpótlása így biztosítva volt, és az apácazárdák is futószalagon fogadták be a kis csöppségeket.

A protokollból utolsó percéig nem engedett. Halálos ágyán háromszor is meg akarta látogatni az egyik fia, de ő ezt üzente neki: "Most nem tudok mással foglalkozni, csak meghalni."


 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Képgaléria     forrás:STOP/Daily Mail

Afrikai
Pingvin - Fotó: Heidi and Hans-Juergen Koch/Eyevine Afrikai
Pingvin - Fotó: Heidi and Hans-Juergen Koch/Eyevine Csirke -
Fotó: Heidi and Hans-Juergen Koch/Eyevine Csirke -
Fotó: Heidi and Hans-Juergen Koch/Eyevine

Csirke - Fotó:
Heidi and
Hans-Juergen Koch/Eyevine Strucc -
Fotó: Heidi and Hans-Juergen Koch/Eyevine Strucc -
Fotó: Heidi and Hans-Juergen Koch/Eyevine Strucc -
Fotó: Heidi and Hans-Juergen Koch/Eyevine

Teknős - Fotó:
Heidi and
Hans-Juergen Koch/Eyevine Teknős -
Fotó: Heidi and Hans-Juergen Koch/Eyevine Teknős -
Fotó: Heidi and Hans-Juergen Koch/Eyevine
Egy német házaspár nagy türelemmel és szakértelemmel megörökítette, amint négyféle állat előbújik a tojásból.

 Heidi és Hans-Juergen Koch húsz éve fotóz állatokat, és legutóbbi nagy dobásuk, hogy tojásból kikelő állatokat fényképeztek le: a születés és az élet első pillanatait. Egy strucc, egy afrikai pingvin, egy teknős és egy csirke világra jövetelét kapták lencsevégre. A képek rendkívül tanulságosak szakemberek és laikusok számára egyaránt.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

2010.04.09.

 Mit árulhat el a zebrapinty az emberi nyelvről?

A zebrapinty Ausztráliában őshonos madárfaj. Társas lény, amely szabad kolóniákban és tartós párkapcsolatban él. Az egészséges madár éberen figyeli környezetét, állandó mozgásban van: ugrál, tollászkodik, hangoskodik, fürdik, és sokat eszik. És – nem mellesleg – segíthet jobban megérteni az emberi nyelvelsajátítást is.

Jóllehet az egér a legáltalánosabb kísérleti állat, egerek alapján mégsem lehet választ kapni bizonyos kérdésekre. Hogyan tanulnak meg énekelni a madarak, és milyen párhuzam vonható a „madárnyelv” és az emberi nyelv elsajátítása között? Miben különbözik a férfi és női agy? Mi haszna az új idegsejteknek egy felnőtt agyban? Az elmúlt két évtizedben az ausztrál zebrapinty volt az, aminek segítségével a tudósok megpróbálták megválaszolni ezeket a kérdéseket.

Zebrapinty

 

Zebrapinty (Fotó: Wikimedia Commons)

 Ma már ismert a zebrapinty teljes örökítő információja (vagyis genomja), emiatt ezek a kérdések gyorsabban megválaszolhatók, és jobban megfeleltethetők az emberi biológiának. A kutatók azt remélik, ezáltal jobban megérthetnek bizonyos öröklődő betegségeket. Egy örökletes beszéd-rendellenességért például a FOXP2 gén mutációja a felelős – ugyanaz a gén, ami a zebrapintyeknél a dalolás megtanulásáért felel.

 Erre a bámulatos eredményre Constance Scharff, a berlini Freie Egyetem kutatójának laboratóriumában bukkantak rá, ahol bioinformatikusok és genom-szakértők is közreműködnek a kutatásban – számol be a Science Daily. Az összesen 20 nemzetközi kutatócsoport közül, ami a világon az énekesmadarak „nyelvelsajátítását” tanulmányozza, ez az egyetlen német nemzetiségű csoport.
 A kutatók megállapították, hogy az énekesmadarak agya mintegy tízezer gént használ aktívan, vagyis többet, mint a teljes genom fele. Most éppen azt tanulmányozzák, ennek a tízezer génnek a működése miben tér el az idős zebrapintyek és a fiatal példányok között, amik éppen most tanulnak énekelni. A további kutatások feltehetően megtalálják majd az összes gént, ami a madaraknál az éneklés elsajátításáért felel – és akkor a remények szerint több információnk lesz arról is, miként sajátítják el a nyelvet az embergyerekek.
forrás:www.nyest.hu 

vissza>>

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

2010.04.08.

Páratlan felvételeket készített az egyik japán asztronauta az északi fényről a Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetéről, és a Twitteren tette közzé őket.

vissza>>

A gyönyörűséges aurora borealis

Soichi Noguchi egészen különleges képeket készített az aurora borealisról, miközben az ISS 28 ezer kilométer per órás sebességgel át is haladt a fénytüneményen. A zöld ragyogás akkor jön létre, amikor az űrből részecskék kerülnek a légkörbe, és oxigén- meg nitrogénatomokkal ütközve össze, töltést adnak nekik. Az északi fény a Földtől mintegy száz kilométerre alakul ki.

 

forrás:Stop.hu

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   2010.04.04

Az alábbi figyelemreméltó olvasmány  Kozsdi Tamás (*1976) írása, aki 2008. január 1-én alapította és működteti azóta is a Tér-Híradót.


(Beszélgetés az alapítóval a Tiszta Hangok Rádióban - ha szeretnéd előzetesen megismerni.)

Az írás szó szerinti idézet és Kozsdi Tamás személyes jóváhagyásával került továbbterjesztésre.

"Kortalan és mindenkire igaz, aki emberként él a Földön."

 

Kozsdi Tamás:
VAJON MENNYI AZ ÉLET?
-
-------------------------------------------------------
2006. október 8.

   Már legalább két hete, hogy ez a kérdés újra és újra előkívánkozik a lelkemből, s sohasem megyek tovább, hogy válaszoljak is rá. Most jöttem rá, inkább éreztem rá arra, hogy talán félek a választól. Félek a saját válaszomat megadni a saját magamnak feltett kérdésre. Mi lehet e misztérium mögött? Mitől olyan kísértetiesen nehéz vagy különös ezt a kérdést körbejárni, megízlelni vagy feltárni?
   Már értem. Mert a Halálról szól. A válasz a halálról szól. Az én halálomról és ezáltal mindenek haláláról.
   Az embert e felismerésben nem a félelem uralja el, hanem a szomorúság. A lemondás szomorúsága. Hogy nem maradt már semmije, hogy nincsen már semmi sem őbenne, ami még az életre nézve értéket jelenthetne, és végső soron, hogy az élete egyáltalán érték-e még.
   Az élet értelmét kutatva a halállal találom szembe magam. De már érzem Őt, hogy ő nem is létezik. Ez a szó, hogy halál nem egy lényt jelöl; ő egy elképzelt, megszemélyesített létező, de nem lény; alaktalan; egy fátyolnak látom. A különös benne, hogy nem ijesztő, sőt hívogató, csalogató, de nem úgy, mint egy cukros bácsi, aki tőrbe csal, hanem szeretetszerű, békés, megbocsátó.
   Mi lehet a titka? Azt gondolom, hogy az élet értelmét akkor értem meg, ha megértem, mi ez a fátyol, amit Halálnak nevezhetünk. Ilyen egyszerű lenne a képlet? Csak egy felfedezni való jelenség, és kész is a Nagy Bölcsesség? Enyém a tapasztalás?
   De vajon megkaphatom-e a választ? Vajon nem kell-e akkor választanom a két világ között? Ugyan már, miért érzem, hogy ez két világ, hiszen a fátyol annyira mégsem választ el semmit.
   De mégis. Meg-megtorpanok a „fal” előtt, pedig csak át kellene lépnem és megláthatnám, ami ott van. Hiszem, hogy vissza tudok jönni ide. Kétségem sincs afelől, hogy vissza tudok jönni, de nem ez a legnagyobb gondom, hanem hogy amit ott látok, az lehet olyan szép, hogy nem akarok majd ide visszajönni.
   Milyen különös, a Halálról beszélek, és azt érzem, hogy szebb, mint az élet, amit eddig éltem s amit eddig gondoltam róla.
   Itt valami misztériumnak kell lennie. Paradox mondatok és belső meleg érzetek jelennek meg bennem e témával kapcsolatban.
   Vajon miért jár a fejem ezen a kérdésen napok óta? Már tudom, azért hogy megismerjem a Halál misztériumát. Már megint egy Isteni kegyelem, egy bölcs és higgadt noszogatás arra, hogy tanuljak Tőle, tanuljak Belőle, hogy egy kicsit megint, vagy még jobban Ő legyek.
Még mindig itt állok a fátyol előtt. Szürkés-fehéres, de sok benne a színpont: rózsaszín, narancs, halványzöld. Sok-sok színező pont, de egységesen csak szürkésfehér. Az egész fal leng, mint a selyem, amelyet a szél lágyan fúj.
   Azt érzem, nem vagyok egyedül. A fátyol mögött gyülekeznek, a tudatom szerint angyaloknak nevezném őket, erősek, robosztus alkatúak és fehérek. Igen, látom a szárnyaikat. Férfiak és nők, de mind angyalok. Tiszta fehérek és barátságosan fénylenek. Mosolyt csal az arcomra.
   Te jó ég! Telehold van, pár perce múlt éjfél, október 8-a van, és én a halál angyalaival találkozom! De vajon miért? A kíváncsiságom hozott el ide, ezt nem róhatom fel senkinek sem.
   A kérdés, ami a fejemben motoszkált, egy jól elhelyezett kulcs kellett hogy legyen, mert ennek a csalinak a hatására vagyok most itt a szabad akaratomból.
   Ha már itt vagyok, nem akarok távozni. Oka van, hogy idejöttem, bár még nem értem, de már érzem, hogy tovább kell mennem, ha nem is…
   Oh, Istenem. Megnyílt a fátyol. Felnyílt, mint a függöny a színházban kétfelé, és a három vagy négy fehér, ember magasságú angyal átlép, felém lép és megfog. Karon ragadtak. Fogják a kezem. Visznek. Visznek át a fátyolon.
   Négyen vannak. Ketten a csuklóm fogják, ketten a hátam mögött a vállamnál támogatnak. Nem lökdösnek, de határozottan terelnek. Nem hallom szavukat, csak érzem a nyugalmukat. Ijesztőnek is mondhatnám, de nem az, bár fogalmam sincs, mi fog történni, noha azt hiszem, pontosan értem, mi is történik.
   Egy sötét helyen vagyok. Már nem fogják a kezem, elvittek oda, ahova kellett. Ez a sötét szoba a Bírák szobája. Nem tudom, honnan tudom. Érzem, hogy MEGÍTÉLNEK. Az imént fátyolok hullottak le rólam, amolyan aura rétegek, csupaszon állok a sötét teremben és csak érzem azt, hogy egy ítélőszék előtt állok, mögötte a bírákkal. Csak érzem őket. A levegő szilárd, a hely kristálytiszta. Jaj, nem találom e furcsán tökéletesre a szót! De itt minden makulátlan, itt minden, ami csak vagyok látható, még én is látom. Könnyezem, s talán zokogok, de nem az ítélettől vagy a félelemtől, hanem az igazság erejétől, a szembesülés lehetőségétől. Félelmetesen felemelő pillanat volt.

   Valamit mondanak. Olvassák az ítéletemet. Nem értem a szavakat, de nem is érzem most fontosnak, úgy érzem, már csak futószalagon vagyok, mert mikor beléptem ide, már tudták, hogy mit fognak felolvasni. Aki ide kerül, azt érzem, már eldöntött sorsával szembesül.
   Most kijáratokat érzek. Járatokat más felé. Emberek és lelkek, korábban élők és furcsa démoni alkatok is áramlanak mindenféle folyosókon. Leginkább kétirányú futószalagot látok. Rajta az emberek lelkeit. Ezek szerint én is elveszítettem már a testemet?
   Megvagyok, de a válasz mégiscsak az, hogy igen. Már nincsenek bírák. Úgy érzem, megjegyzéseik voltak, de nem kaptam ítéletet, büntetőt semmiképp. De megmértek. Ezt határozottan érzem magamon, hogy megmértek, és jó, hogy csak megjegyzéseik voltak.
   Az utamon, ahol most vagyok, még mindig sötét van, de mintha várni kellene valamire. Mint egy rendelő várójában: csak várunk, hogy szólítsanak. Egyedül vagyok, de érzem, hogy sokan vannak közel hozzám, akik ugyanígy egyedül vannak, mint most én.
   Merre megyek tovább, mi fog most történni? A kíváncsiság az, ami újra a legerősebb bennem. És miért írom én mindezt? Talán, mert mindenki erre jön, mindenki ide jön, mindenkit így visznek és mindenkit ugyanígy megmérnek. Mindenkit egyformán. De jó, hogy így van. E bizarr helyen a legjobb érzés az, hogy minden olyan tökéletes és makulátlanul precíz. Az ember még bízhat is a Halálban, mert meg lehet róla győződni, hogy itt minden pontosan van vezetve és mérve, itt hiba nincsen, ezt a fogalmat még sosem használták itt. Mi lehet a technikájuk, ezt kifürkészném egyszer. S még mindig csak várok a sötét váróban. Az ítélet megvolt, ha lenne nálam szendvics, most elővenném. Ez pont az a helyzet.
   A pillanatnyi megkönnyebbülésem mellett látom és érzem, hogy sokan utolsó útjukra mennek az ítélő teremből. Az ilyen alakok sötétek, rajtuk az árny színe kormos, fekete. Ők lefelé mennek a mozgójárdán, s tudom, hogy onnan nekik nincs már visszaút. Piros és sárga tűz lángol az út alján, s a mozgójárda csak egy irányba megy, lefelé. Szemlélődhetem. A várakozásom tehát egy kegyelmi lehetőség is, hogy láthassam, mi zajlik itt, és megérezhessem, hogyan is mennek itt a dolgok.
   A repülőtér várótermében éreztem már hasonlót. Nézek ki az ablakon és figyelem, hogy a repülők föl- és leszállnak, jönnek és mennek. Zajlanak a sorok és én csak ülök és várok a saját soromra. A jegy pedig már a kezemben, mert az ítélet már megmutatta, mire vagyok méltó és mire nem. Csak én nem tudom még.
   Vajon mennyi az élet? Teszem fel a kérdést, hiszen van időm megérteni, hogyan is kerültem ide. Az élet értelmét itt látjuk meg csak igazán. Amikor már csak várunk, és nézünk a sorsunk utáni sorban. Az életem, ami a fátyolon onnan volt, egy borsóként látom a tenyeremben. Nem annyira zölden, mint amennyire kéne, vagyis jelzi, hogy az életem érettsége, azaz kihasználása nem sikerült a legjobban. De azért nem fekete a borsó, csak egy kicsit sárga. Éretlen és fakó.
   Az életem tehát ennyi. A saját kezemben láthatom összesűrítve, töményen, de semmi sem hiányzik belőle. Látom a kiskutyákat ugatni, az óvodás székeket, a délutáni alvások színhelyeit, az iskolalépcsőt, a fehér kis ingemet, a kék nyakkendőt, a környezetismeret 3-as dolgozatot, Kingát a 7. B-ből a földszinten, ahogy rám mosolyog, a felvételi lapot a középiskolába, a tanárúr arcát, ahogy a játék fogalmáról kérdez, édesanyám aggódását a teremajtón kívül. Mindenki ott van, mindenki. Benne a tenyeremben.
   És már csak zokogok. Nem is tudom miért, csak teli erőből zokogok. A lehetőségeken, azokon, amiket nem éltem meg. Azt hiszem, nehezen találok olyat, amit valóban megéltem. De a legrosszabb benne az, hogy érzem, csak egyedül magamat hibáztathatom emiatt. Vajon akkor miért nem tettem meg?
   Megnyugszom. Ülök a váróteremben, az ítélőszobán túl, kezemben a borsónyi életemmel. Tudom most már, hogy visszamehetek. Tudom, hogy van egy kiskapu innen a váróteremből, ahonnan egy csapásra újra a fátyolhoz érkezhetek és senki sem állja az utamat, hogy visszatérjek. Ide, a testembe, az életembe.
   Megérkeztem, itt vagyok.
   Akkor mennyit is ér az élet? S bár sok mindent láttam, és átéltem, nem kaptam rá választ. De, mégis. Az élet annyi, amennyit én beleteszek. Csak ennyi, és milyen sok.

http://www.nilamani.hu/image/Lotus2.gif  

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 2010.03.31.

Tűzhányó a víz alatt

 

A Nápolyi-öbölben található Marsili tűzhányó bármelyik pillanatban kitörhet, ezzel szökőárat okozva Olaszország déli partvidékén.

 

http://sciencev1.orf.at/static2.orf.at/science/storyimg/storypart_145998.jpg

 

Sokakban kelt félelmet ezekben a pillanatokban Európa legnagyobb víz alatti tűzhányója. A Nápolyi-öbölben található, Marsili névre hallgató tűzhűnyó ugyanis bármelyik percben kitörhet, s ezáltal Olaszország déli partvidékén szökőárat idézhet elő - nyilatkozta Enzo Boschi, az olasz Országos Geofizikai és Vulkanológiai Intézet elnöke.

A tűzhányót majd szétveti a magma, miközben "falai" meglehetősen instabilak. Ledőlésük "nagy mennyiségű anyag gyors leomlásával" járna, ami Campania, Calabria és Szicília partjait is elérő, erőteljes árhullámot váltana ki - figyelmeztetett mindenkit Enzo Boschi.

"Ez akár már holnap megtörténhet. Legutóbbi kutatásaink azt mutatják, hogy a vulkán szerkezete nem szilárd, falai törékenyek és a magmakamra nagy kiterjedésű. Mindez azt Forrás:
http://www.crystalinks.com/marsili.gifmondja számunkra, hogy a tűzhányó aktív és bármelyik pillanatban kitörhet" - mondta Boschi. A 70 km hosszú és 30 km széles Marsili 150 km-nyire található Calabria partjaitól. Magassága 3000 m, krátere körülbelül 450 m-re van a tenger szintje alatt - olvashatjuk a Corriere della Sera címet viselő olasz napilapban.

"A falak beomlása több millió köbméter anyag mozgásával járna, ami nagy erejű árhullámot gerjesztene. Az összegyűjtött jelek ugyan pontosak, de előrejelzéseket nem lehet készíteni. A kockázat valós, de nehéz felmérni" - közölte a szakember.   Forrás: Időkép

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

2012  Világvége?

Azt mondják, a 2012-es év nagy változást hoz az egész emberiség életében. A maja naptár innentől kezdve nem számlálja az időt. De vajon tényleg bekövetkezik? És ha igen, akkor mire számíthatunk?

A Földön érezhetően változások zajlanak. Rengeteg a természeti katasztrófa, sokan halnak meg emiatt, vagy ezek következményeként. De ez valóban a világ végéhez vezet? Valamilyen szempontból igen.

Nem lehet tudni, pontosan mi történik majd 2012. december 21-én, de az biztos, hogy a Földön már egy ideje nagyon erős energetikai változások folynak. Ez ahhoz vezet, hogy a sűrű anyagi létből az úgynevezett félanyagi létbe kerülünk. Ez azt jelenti, hogy a nagyon nehéz energiák - mint például a gyűlölet, az irigység stb. - eltűnnek, vagy sokkal jobban kezelhetővé válnak. A maja naptár alapján ez az időszak 2012-re (vagy inkább 2013 elejére) éri el a csúcspontját.

Mi fog történni velünk? Leginkább azt fogjuk érezni, hogy könnyebb a testünk, állítólag áttetszőbb is lesz. Egyfajta átalakuláson megy majd mindenki keresztül mind testileg, mind szellemileg, mind lelkileg. A szellemi felemelkedés folyamata lesz a legjelentősebb. Talán mostanában sok feszültséget tapasztalunk. Ez a változás előszele, átrendeződik az emberek gondolkodásmódja, lelkivilága. Később sokkal több együttérzést tanúsítunk nem csak az állatok, de embertársaink iránt is. Sokkal nagyobb lesz az intuíciónk, az érzékszerveink érzékenyebben reagálnak majd.

Úgy érezzük, felgyorsult velünk a világ, kevés idő alatt sok minden történik velünk, nem találjuk a helyünket. Azok, akik tudatosan élnek egészségesen, az ugyanilyen gondolkodású embereket fogják megtalálni, és ezek az emberek nem fognak tudni együtt élni azokkal, akik nem foglalkoznak egészségi állapotukkal, és ez kölcsönös lesz. Fontos lesz odafigyelni a gondolatainkra, mert nagyon hamar meg fog valósulni az, ami a fejünkben jár. Már csak az érzékszerveink élesebbé válása miatt is.

Virágozni fog az ezotéria. A szeretet felé vezető utat úgynevezett nehéz élményekkel torlaszoltuk el. Most az a feladatunk, hogy ezeket eltüntessük. Ezt valamilyen természetes gyógyító eljárás segítségével tehetjük meg, például ha többet pihenünk - sokunknak amúgy is meg fog nőni az alvásigénye -, meditálunk, sokkal többet figyelünk magunkra. Ha tehetjük, figyeljük, mi több írjuk az álmainkat, és próbáljuk meg értelmezni őket.


Fotó: 2012 - Világ vége!

 Ezek mind a saját szívünk megnyílásáért felelősek. A jelenlegi helyzetben - bár a körülmények megnehezítik - nyitottá kell válnunk, el kell tüntetnünk a lelkünkből mindenféle negatív érzelmet, minden ilyen fajta érzelmi megnyilvánulást, hogy egyre jobban tudjunk szeretni. Még inkább a nőies jin energiák fognak érvényesülni, azaz a szeretet, a család, és minden, ami a nőiséggel kapcsolatos, felerősödik.

Három év múlva tehát talán könnyebb lesz, legalábbis ami a szívünket illeti. Lesznek továbbra is katasztrófák, de ha átgondoljuk, nagyon egyszerű belátni, hogy igenis szörnyű a világ, és változnunk kell, hogy egy jobb, virágzóbb korra ébredjünk.

Forrás: bulvaros.hu  ;Stop.hu